DİŞ BEYAZLATMA
Diş Beyazlatma
Lazer Teknolojisi
Rengi koyulaşan dişler, özel jeller ve solüsyonlar yardımıyla doğal beyazlığına kavuşturulur.
Bu işlem sırasında lazer teknolojisi kullanılır; beyazlatma materyalleri diş yüzeyine uygulanır ve lazerle aktif hale getirilir.
Diş Beyazlatma Hakkında Sık Sorulan Sorular
Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?
Diş renginde değişim, aslında fetüs döneminde başlayabilir. Hamilelik sırasında annenin veya bebeklik döneminde bireyin kullandığı antibiyotikler, diş renginin değişmesine yol açan ilk etkenlerdir. Zamanla, yetersiz diş hijyeni, kahve, çay, sigara, tütün ve alkol tüketimi ile kanal tedavisi gibi işlemler de dişlerde renk değişimlerine sebep olur.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatmanın iki yöntemi vardır: klinik ortamda yapılan profesyonel beyazlatma (office bleaching) ve evde uygulanan beyazlatma (home bleaching).
Profesyonel Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Öncelikle diş etleri, jel ve solüsyondan korunması için özel bir koruyucu ile kaplanır. Ardından, diş yüzeyine sürülen beyazlatma jeli lazer ile aktive edilerek beyazlatma işlemi yapılır. Klinik ortamda diş hekimi tarafından uygulanan bu tedavi, yaklaşık bir saatte tamamlanır.
Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Evde diş beyazlatma yapmak isteyenlerin öncelikle diş hekimine muayene olması gerekir. Hekim tarafından kişiye özel şeffaf plak hazırlanır ve bu plağa sürülen jel ile evde beyazlatma seansları gerçekleştirilir. Evde yapılan bu işlem, 1 ila 2 hafta sürebilir. Ancak, plakların hatalı yerleştirilmesi durumunda diş etlerinin zarar görebileceği unutulmamalıdır.
Bir Dişe Beyazlatma Yaptırmak Mümkün mü?
Evet, diş hekimi tarafından tek bir dişe beyazlatma işlemi yapılabilir. Özellikle kanal tedavisi sırasında canlı dokusu alınan ve bu nedenle renk değişimi yaşayan dişlerde bu yöntem kullanılır. Dişteki dolgu çıkarılır, boşluğa beyazlatma jeli sürülerek geçici dolgu ile kapatılır ve beyazlatma işlemi birkaç gün tekrar edilerek dişin rengi açılır.
Beyazlatma Tedavisinde Dişlerim Zarar Görür mü?
Diş hekimi tarafından yapılan profesyonel beyazlatmanın dişlere zarar vermez. Ancak, işlem sonrası ilk 24 saat içinde dişlerde hafif bir hassasiyet yaşanması olağandır. Sağlık açısından, internet veya marketlerde satılan hazır beyazlatma kitlerinden uzak durmanız önerilir; çünkü bu ürünlerin bilinçsiz kullanımı risklidir.
Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Başarılı Olur?
Klinik ortamda diş hekiminin gerçekleştirdiği beyazlatma işleminde diş rengi 8 ila 10 tona kadar açılabilir. Evde yapılan beyazlatmada ise sonuçlar kişiye bağlı olarak değişebilir.
Diş Beyazlatma İşlemi Kalıcı mıdır?
Beyazlatma işleminin etkisi 6 aydan 2 yıla kadar sürebilir. Ancak çay, kahve, sigara, tütün ve alkol tüketimine bağlı olarak bu süre kısalabilir.
Diş Beyazlatmanın Avantajları Nelerdir?
- Hızlı bir şekilde estetik görünüm sağlar.
- Dişlere doğal parlaklığını kazandırarak sağlıklı bir görünüm oluşturur.
- Gülüş estetiğini iyileştirir ve kişiye özgüven verir.
- Beyazlatma işlemi aynı zamanda ağız ve diş sağlığı açısından hızlı bir genel kontrol sağlar.
- Beyazlatma işleminin başarılı olabilmesi için, varsa diğer diş sorunları giderilir; diş eti tedavisi yapılır ve diş taşı temizliği sağlanır.
Diğer Estetik Diş Uygulamalarını da İnceleyebilirsiniz?
Zirkonyum Diş Kaplama
Lamina Diş Kaplama
E-Max Diş Kaplama
Bonding
Pembe Estetik